сряда, 21 март 2018 г.

Форум-театър „Слънцето в мен и теб“


Форум-театър „Слънцето в мен и теб“ събра над 100 ученици на различна възраст от училища в Ямбол на една сцена. Инициативата се проведе в рамките на проект „Училище Равноправие“, който се реализира от Читалище „Умение-2003“, благодарение на финансовата подкрепа на БЪЛГАРСКИ ФОНД ЗА ЖЕНИТЕ. И естествено темата на събитието беше равноправието между половете.
Чрез танци и скечове момчетата и момичетата успяха неусетно да въвлекат в дискусията и своите родители. „Познаваш ли противоположностите на другия пол“, колко часа работят жените и защо получават по-малко пари, откъде-накъде момчетата не могат да играят с кукли и да плетат, бяха част от темите, които учениците разиграха на сцената.  
Зрителите, които бяха най-активни и демонстрираха открито съгласие, че момичетата трябва да имат същата възможност да се образоват и развиват в обществото, получиха специални сертификати за добър родител, който зачита правата на детето си и насърчава личностното му развитие, споделя равенството между мъжете и жените като основна ценност в своето семейство и доказва с достойнство своите умения. Сертификати по гражданско образование получиха и децата, активно участвали в заниманията на „Училище Равноправие“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Дарения за семейства осигури читалище „Умение-2003“

Над 100 семейства с деца получават перилни препарати и материали за хигиена от ямболското читалище „Умение-2003“. Дарението е осигурено от...