четвъртък, 26 октомври 2017 г.

Куклите не са само за момичета!
За момчетата е също толкова забавно да играят с кукли, колкото и за момичетата. Само, че трябва някой да им даде кукла и да не им се присмива после, че са „женчовци“. А куклите, които обучителите от Читалище „Умение-2003“ предоставиха на  децата от  ОУ „Йордан Йовков“ и ОУ „Д-р Петър Берон“ са с автентични полови органи и са предназначени за образователни цели. Момчета и момичета след групови дискусии маркираха върху куклите с тиксо местата, които не са позволени за докосване от друг, без съгласието на собственика на тялото. Говориха за това в какви случаи лекар, родител или семеен партньор има право да докосва тези места, какво е блудство, сексуално насилие, как можем да се предпазим от него.
Интерактивните занимания с ученици се провеждат всеки месец в рамките на проект „Училище “Равноправие“, който се благодарение на финансовата подкрепа на БЪЛГАРСКИ ФОНД ЗА ЖЕНИТЕ.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Дарения за семейства осигури читалище „Умение-2003“

Над 100 семейства с деца получават перилни препарати и материали за хигиена от ямболското читалище „Умение-2003“. Дарението е осигурено от...